Bent u ook zo in de ban van het programma Heel Holland Bakt? En leeft u ook zo ontzettend mee als Martine Bijl roept: nog 10 minuten! Kandidaten voor het ovenraampje, de dwingende blik richting taart. Is het baksel al gaar, wordt het niet te donker? Wie zelf wel eens bakt weet dat het altijd weer spannend is hoe iets uit de oven komt. Gister nog bakte ik een Clafoutis met een recept uit het tijdschrift Flair. Er stonden afmetingen bij voor de ovenschaal en daar klopte dus helemaal niks van. Was ik maar op mijn intuïtie afgegaan dan had ik meteen een andere vorm gekozen. Maar nee, de eerste keer volg ik een recept altijd letterlijk en dat was dom in dit geval. Jammerlijk mislukt dus. Maar vorige week bakte ik een zomertaart uit de Libelle en dat was een topper. Niet moeilijk, lekker en met veel zomers fruit. Het resultaat ziet u op de foto.
En zo bakken de kandidaten de ene keer de sterren van de hemel maar bakken ze er ook wel eens niks van. De aflevering van deze week met de hartige recepten was voor veel kandidaten pittig. Juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden hebben een zware taak nu er steeds meer kandidaten afvallen en ze allemaal hun eigen kwaliteiten hebben. Evert bijvoorbeeld met zijn simpele perfectie. En we gaan Emma volgende week missen met haar nonchalante manier van bakken en haar vrolijke lach. Maar … de overgebleven kandidaten zorgen vast weer voor een spannende uitzending.
Wilt u zelf aan de slag dan zijn er in de bieb natuurlijk heel veel leuke, mooie en lekkere recepten te vinden in de kook- en bakboeken. Bent u een beginner dan is ‘Het lekkerste kinderbakboek’ een heel handig boek om te kijken of bakken wat voor u is. Het boek geeft duidelijke beschrijvingen en recepten en veel voorbeeld foto’s dus het kan bijna niet mislukken. Ik zou zeggen: zet ‘m op en wie weet staat u volgend jaar in de finale van Heel Holland Bakt.