Ik ben gek op koken en vind het erg leuk om steeds nieuwe recepten uit te proberen. Jammer genoeg ben ik niet zo creatief dat ik zelf allerlei lekkers kan verzinnen om te maken, ik heb er het liefst een voorbeeldje bij.
Daarom was ik ook erg blij toen in oktober 2011 24Kitchen op de buis kwam, de enige foodzender met 24 uur per dag programma’s over alles dat met eten te maken heeft. De afgelopen 2 jaar is de zender erg gegroeid, met een grote verzameling enthousiaste en inspirerende koks. Niet alleen grote namen als Jamie Oliver en Rudolph van Veen, maar ook minder bekende koks hebben hun eigen, smakelijke programma.
24Kitchen is een groot succes: in 2012 werden ze uitgeroepen tot beste digitale zender én website van het jaar! En het fijne is: ze brengen ook nog eens prachtige kookboeken uit! Zo heb je al je favoriete recepten altijd bij de hand!
Mijn vriend en ik zappen elke avond even naar de zender en kijken dan vooral naar de Makkelijke Maaltijd. Want dat willen we graag hè, lekker koken maar wel een beetje makkelijk! 🙂 En laat dat nou precies het motto zijn van dit programma, waar Rudolph van Veen samen met 7 jonge chefs in een half uurtje de lekkerste creaties op tafel tovert. Een aantal chefs hebben buitenlandse roots, waardoor we ook kennis maken met onder andere de Arabische en Italiaanse keuken. Echt, het water loopt je al in de mond als je de chefs aan het werk ziet, je kunt het bijna ruiken! Jammer dat wij pas om 22.30 uur inschakelen op 24Kitchen, want dat is nu niet bepaald een geschikt tijdstip om zelf nog even de keuken in te duiken…
Deze week vond ik het de hoogste tijd om eindelijk eens een recept uit te proberen dat Rudolph de avond daarvoor liet zien: Onderwaterschotel. Alleen die naam al, gezellig toch? Een ovenschotel met kabeljauw, krielaardappeltjes, tomatensaus en andijvie.
Ik bedacht het ter plekke toen ik in Albert Heijn liep, dus lang leve de smartphone en de website van 24Kitchen, nu kon ik zo even het recept opzoeken!
Voor dit gerecht heb je helemaal niet veel nodig en de ingrediënten zijn ook allemaal erg betaalbaar, altijd fijn.
Zodra ik thuis was dook ik de keuken in en het moet gezegd: het is echt een makkelijke maaltijd! Niks geen ingewikkeld gedoe, gewoon simpel en snel: een beetje snijden, een beetje roeren, in een geschikte schaal doen en dan zo de oven in!
Kijk maar eens hoe lekker dat eruit ziet! (geen eigen foto, helaas..) En zo smaakt het ook! We vonden het beide erg lekker, en ook onze tweejarige zoon zat te smullen. Daar doe je het voor!
Zelf ook lekker aan de slag met de Makkelijke Maaltijd?
Het programma is iedere dag meerdere keren te zien op 24Kitchen en alle recepten staan op de site.
Liever een verzameling recepten inclusief foto’s op je aanrecht? Het mooie en handig ingedeelde kookboek van de serie is te leen in de bibliotheek.
Kan het nog makkelijker? Jazeker! Met de Recept van de dag app krijg je iedere dag een nieuw recept, handig! Als je dan ook nog het magazine download weet je zeker dat je nooit meer zonder inspiratie zit!
Zoals Rudolph van Veen altijd al zegt: iedereen kan koken, en op deze manier al helemaal. Goed voor uren kookplezier en, hopelijk, evenzoveel uurtjes eetplezier. Smakelijk!
Bron: 24Kitchen